Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Arktické peklo pokračuje: Z predpovede mrazí, koncom týždňa čakajte výraznú zmenu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Nadvláda arktickej zimy sa ešte nekončí. Aj začiatkom budúceho týždňa sa treba pripraviť na poriadne mrazivé počasie a nočné aj denné teploty, ktoré budú klesať hlboko pod nulu. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického výstavu sa situácia zmení až od štvrtka, kedy sa začne výrazne otepľovať.

Zima na Slovensku prepisuje históriu: Padol absolútny rekord, pozrite na tie obrovské mrazy!

Noc z nedele na pondelok bude naďalej veľmi chladná. Najnižšia nočná teplota spadne na -9 až -17, v dolinách a kotlinách na -18 až -26 stupňov. V pondelok cez deň má byť jasno až polooblačno, na východe prevažne oblačno. Miestami dôjde k tvorbe snehových jazykov a závejov. Najvyššia denná teplota vystúpi na -7 až -2, v severnej polovici krajiny okolo -9 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 15 až 30 km/h, na východe okolo 40 km/h, v nárazoch miestami okolo 60 km/h. Na strednom Slovensku miestami len slabý vietor.

V utorok môžeme očakávať prevažne polojasnú oblohu, v noci pri zväčšenej oblačnosti ojedinele slabé sneženie. Naďalej bude veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota klesne na -11 až -19, v dolinách a kotlinách miestami na -19 až -27 stupňov. Najvyššia denná teplota to dotiahne na -7 až -3, na severe miestami okolo -9 stupňov. Fúkať má slabý premenlivý, cez deň na juhozápade juhovýchodný vietor do 20 km/h.

Mrazy v Zázrivej na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

V stredu sa nás usmeje jasné až polooblačné počasie, na západe však treba podvečer rátať s pribúdaním oblačnosti. Najnižšia nočná teplota zostúpi na -12 až -19, v dolinách a kotlinách miestami na -20 až -27 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na -6 až -1, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -8 stupňov.

Krutý mráz takmer zabíjal na východe: Anomália na rieke a krásny čin Richarda z Košíc

Vo štvrtok k nám začne od západu prechodne prúdiť teplejší vzduch, ktorý sa podpíše po oblačné až zamračené počasie a na väčšine územia bude snežiť, na juhozápade sa môže objaviť aj dážď so snehom alebo dážď. Možnosť tvorby poľadovice. Ortuť teplomera v noci má ukazovať -5 až -11, v dolinách a kotlinách stredného a východného Slovenska miestami -11 až -17 stupňov, cez deň 0 až 6, na Orave, Liptove a na východe -6 až 0 stupňov, na krajnom severovýchode aj chladnejšie.

Arktické peklo pokračuje: Z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

V piatok bude oblačno až zamračené a na väčšine územia sa vyskytne sneženie, na juhozápade aj dážď s možnosťou tvorby poľadovice. Najnižšia nočná teplota klesne na 0 až -7 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyškriabe na -3 až +4 stupňov.

V sobotu na Slovensko opäť zavíta chladnejší vzduch. Treba očakávať premenlivú, miestami zväčšenú oblačnosť, sneženie alebo snehové prehánky, na juhozápade aj zmiešané zrážky. Možnosť tvorby poľadovice. Najnižšia nočná teplota zostúpi na -2 až -8 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na -5 až +2 stupňov.

Viac o téme: PočasiePredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu