Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Minúta ticha pre obete havárie autobusu: Sústrastné slová Kisku aj Fica

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanci NR SR si minútou ticha uctili obete havárie slovenského autobusu v Srbsku. Minútu ticha navrhol predseda parlamentu Andrej Danko. Poslanci s návrhom súhlasili.

"Mám smutnú správu, že sa udiala autobusová nehoda na diaľnici a neprežilo päť občanov SR a 23 je zranených. Dovoľte mi, aby sme si minútou ticha uctili našich občanov a aby sme povzbudili tých, ktorí o svoje zdravie teraz bojujú," povedal predseda NR SR Andrej Danko (SNS).

Andrej Kiska: ÚPRIMNÚ SÚSTRASŤ. Tešili sa domov, cestovali autobusom z dovolenky. Žiaľ, ich cesta sa skončila tragicky haváriou na srbskej diaľnici. Chcem vysloviť úprimnú sústrasť všetkým rodinným príslušníkom.“

Robert Fico:  "Chcem vyjadriť hlbokú ľútosť nad týmto nešťastím a pozostalým obetí úprimnú sústrasť. Som v kontakte s mojimi kolegami zo srbskej ambasády, aby sme mohli podať pomocnú ruku všade tam, kde to bude potrebné," napísal premiér. Ako ďalej na sociálnej sieti pripomenul, v dopoludňajších hodinách absolvoval pracovné stretnutie s ministrom vnútra. V dopoludňajších hodinách som absolvoval pracovné stretnutie s ministrom vnútra. Dohodli sme postup, ako technicky, čo najlepšie a najrýchlejšie pomôcť našim spoluobčanom, účastníkom dopravnej nehody v Srbsku. Všetky tieto aktivity zastrešuje minister vnútra, ktorý poskytne ďalšie informácie.“

Zármutok nad tragédiou vyjadril aj predseda Konferencie biskupov Slovenska Stanislav Zvolenský: S veľkým zármutkom som prijal smutnú správu o tragédii slovenských občanov v Srbsku. Touto cestou chcem vyjadriť svoju hlbokú spoluúčasť rodinám a pozostalým. Modlím sa za zranených, za obete havárie aj za najbližších a k modlitbe pozývam všetkých veriacich.

Nehoda autobusu s 29 cestujúcimi a dvoma vodičmi si dnes nadránom vyžiadala životy piatich slovenských turistov. Podľa srbských médií nehoda sa stala ráno o 3:30. Srbské ministerstvo vnútra informovalo, že zranených bolo 23 osôb, z nich 13 hospitalizovali. Jeden z cestujúcich je v kritickom stave. Počty obetí a zranených slovenské ministerstvo zahraničia zatiaľ nechcelo potvrdiť. Autobus s turistami sa vracal z gréckeho ostrova Korfu a na diaľnici Niš - Belehrad neďaleko dedinky Bobovište zišiel z cesty a prevrátil sa. 

Viac o téme: NehodaAutobusMinúta ticha SrbskoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu