Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Umierala jej mama, tak urobila, čo musela: Na ten okamih nikdy nezabudnem!

Sarah chcela svojej mame splniť posledné prianie.
Sarah chcela svojej mame splniť posledné prianie. (Zdroj: metro.co.uk)

LARBERT - Každý rodič túži po tom, aby videl, ako si jeho vlastné deti založia rodinu, chce vidieť svoje vnúčatá vyrastať. Nie každému rodičovi to však osud dopraje. Keď bolo isté, že svadbu svojej jedinej dcéry Rosanne Dawson (51) nestihne kvôli zákernej rakovine pankreasu, rodine sa zrútil svet. Rozhodli sa však posledné prianie Rosanne splniť.

Sarah (22) a jej snúbenec Mark Barlow plánovali svadbu na budúce leto. Uvedomili si však, že Rosanne tam nesmie chýbať, a tak si povedali áno vo Forth Valley Royal Hospital, a to tento týždeň. Jedna zo sestričiek im pomohla zorganizovať kvety, šampanské aj poháriky na prípitok. Objednala špeciálne jedlo, a tak sa ceremónia mohla začať.

Nešlo o reálnu svadbu, tá bude skutočne až o rok, ale samotné áno si pár povedal pred očami umierajúcej ženy: „Napriek tomu, že bola pod vplyvom silných sedatív, ktoré mali utíšiť bolesti, mamina vnímala všetko naokolo. Urobili sme to priamo nad jej posteľou, ona sa na nás pozrela a usmiala. Po líci jej stiekla slza... Bol to okamih, na ktorý nikdy nezabudnem.“

Sarah pomohli, kde sa dalo. Napriek tomu, že šaty mali byť pripravené až na ďalší rok, poskytli jej iné. Kvetinári jej spravili krásnu kytičku a výzdobu. Z obchodného domu jej doručili aj topánky. Spoločne sa tak v tomto škótskom meste postarali o to, aby splnili posledné prianie Rosanne, ktorá umrela niekoľko dní po „svadbe“, ako informovala webstránka britského denníka Metro.

Viac o téme: Dojímavý príbehPosledné prianieRakovina pankreasu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu