Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nechutný rasistický útok na rómske bábätko: Jeho previnenie, narodilo sa ako prvé v tomto roku!

Rodina Ráczovcov. Zobraziť galériu (3)
Rodina Ráczovcov. (Zdroj: Facebook)

BUDAPEŠŤ - Rikardo Rácz vedel, kedy sa má narodiť. Šťastným rómskym rodičom sa narodil ako tretí v poradí presne minútu po polnoci. Jeho fotka obletela Maďarsko a rodina sa stala známou. problém nastal, keď sa tejto správy chopili extrémisti z Jobbiku. Nechutným rasistickým útokom rozdelili celú krajinu.

Narodil sa iba minútu po polnoci, ale vyvolal taký rozruch, že naň do smrti nezabudne. Jeho meno je Rikardo Rácz a narodil sa ako tretie dieťa v poradí rómskym rodičom. Keďže bol prvonarodené dieťa v roku 2015, jeho fotka s rodičmi obletela celé Maďarsko. Šťastným rodičom však zamrzol úsmev na tvári potom, čo sa toho chopili radikáli zo strany Jobbik.

Nechutný rasistický útok na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Elod Novak, popredný politik extrémistického Jobbiku článok o Rikardovi zdieľal s rasistickým popiskom. “Počet Maďarov nielen že katastroficky klesá, ale za chvíľu sa staneme sami doma menšinou. Kedy príde ten deň, keď sa rozhodnú zmeniť Maďarsku meno? A kedy sa konečne vyrovnáme s najväčším problémom v krajine?” napísal na Facebooku, informuje BBC.

Ráczovci s tretím dieťatkom Rikardom
Zobraziť galériu (3)
Ráczovci s tretím dieťatkom Rikardom  (Zdroj: Facebook)

Elod Novak fotku zdieľal na Facebooku. "István Apáti, môj podpredseda, zverejnil vo svojom otvorenom liste nižšie aj múdre myšlienky. Ale áno, existuje cigánska populačná explózia!", s tým, že priložil fotku svojej rodiny.

Briti píšu, že tento prípad nastavil zrkadlo maďarskému rasizmu v spoločnosti. Našlo sa veľa ľudí, ktorí dali politikovi za pravdu, ale aj takých, ktorí ho tvrdo odsúdili. "Rozmnožujú sa ako potkany, ako paraziti," znel jeden z príspevkov.

Nechutný rasistický útok na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Rodina Ráczovcov žije na juhu Maďarska. V dedinke, kde bývajú, sú jediná rómska rodina. Podľa vlastných slov nikdy nezažili rasizmus na vlastnej koži. Až do chvíle, keď sa do toho "neobuli" extrémisti z Jobbiku.

Manželia Peter a Sylvia chcú aj naďalej v pokoji a žiť bez medializácie. "Nie je to jeho vina, že sa narodil minútu po polnoci," hovorí Sylvia o svojom synovi. Politik Jobbiku sa za svoj status odmietol ospravedlniť. Tieto správy môžu byť alarmujúce. Podľa posledných informácií má Jobbik až 1,3 milióna podporovateľov, pričom za Fideszom zaostáva už iba o 400.000 voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu