Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO žiarlivostnej scény: Muž zabil soka v láske jediným úderom!

Muža zabil jediný úder Zobraziť galériu (3)
Muža zabil jediný úder (Zdroj: dailymail.co.uk)

LEEDS – Brit Matthew Welford určite túžil poriadne tresnúť chlapíkovi, ktorý mu mal nasadiť parohy. Namiesto toho však schytal jeden úder sám. Tak silný, že ho napokon stál život. Všetko zachytila bezpečnostná kamera.

 

Úplne zbytočná tragédia, ktorá napokon zničila životy dvoch rodín, sa udiala ešte v lete. Minulý týždeň vyšli počas súdneho procesu najavo jej detaily.

41-ročný Matthew Welford obviňoval sprievodcu vlakov Alexandra Frewa (44) z toho, že má pomer s jeho manželkou Sarah. Obaja sa totiž ešte v apríli a máji dvakrát stretli v hoteli.

Otec dvoch detí Welford svojho rivala niekoľkokrát vyhľadal, aby ho konfrontoval so svojím podozrením. Frew sa ho vždy snažil upokojiť.

4. júna napokon všetko skončilo. Najskôr sa sokovia stretli v Country Clube. Od druhej hodiny tam bol Welford s manželkou a po dvoch hodinách prišiel aj Frew. Svedok potvrdil, že „okrem toho, že na seba títo dvaja muži zazerali, prvých pár hodín to vyzeralo, že medzi sebou nemajú žiaden konflikt.“

Páchateľ Alexander Frew
Zobraziť galériu (3)
Páchateľ Alexander Frew  (Zdroj: dailymail.co.uk)
Obeť Matthew Welford
Zobraziť galériu (3)
Obeť Matthew Welford  (Zdroj: dailymail.co.uk)

Neskôr sa však situácia zvrtla. Welford hral biliard a na Frewa povedal pár opovržlivých poznámok. Nakoniec vraj naňho zakričal, aby „prestal čumieť na jeho ženu“.

Potom Welford z klubu odišiel, ale napätie medzi mužmi sa po pár hodinách vyostrilo. Frew žiarlivého manžela vyzval, aby si veci vybavili vonku. „Čakám, kedy príde von. Dostanem ho,“ vyhlásil vraj pred svedkom.

Na parkovisku sa muži pohádali. Welford spomínal Frewovo skrachované manželstvo a jeho bývalú partnerku označil za tučnú. Podľa prokurátora sa mu vysmieval. Krátko nato ho Frew tresol tak, že spadol na zem a udrel si hlavu. Utrpel rozsiahle poškodenie mozgu a po ôsmych dňoch v nemocnici skonal.

Včera Kráľovský súd v Leedse uznal Frewa vinným zo zabitia a poslal ho na tri roky za mreže. Obvinený tvrdil, že s manželkou obete nikdy nemal sexuálny pomer, priznal však, že sa počas druhého stretnutia bozkávali. Svedok však vyhlásil, že videl Frewa a Sarah asi pred dvomi týždňami v klube. Sedeli vraj sami dvaja a „mali k sebe blízko“.

Sudca Geoffrey Marson vyhlásil, že Frew urobil do osudného dňa veľa preto, aby sa vyhol fyzickej konfrontácii a označil ho za ťažko pracujúceho muža s bezúhonnou minulosťou. Morálny aspekt prípadu ho vraj nezaujíma. „Prípady ako tento sú veľmi komplikované. Netvrdíme, že ste zamýšľali Matthewa zabiť alebo mu vážne ublížiť, ale trest musí vychádzať z toho, čo ste urobili, z následkov vášho protiprávneho konania. Trest nemá byť meradlom hodnoty ľudského života.

Welfordovi príbuzní po súde uviedli, že „Matthewova smrť za takých náhlych a tragických okolností mala na našu rodinu zdrvujúci vplyv. Keď sme ho navštívili v nemocnici, nedal sa spoznať a tie strašidelné obrázky nevieme dostať z hlavy.“

Verejnosti tiež odkázali, aby sa lepšie ovládali. „Ak sa dostanete do podobnej situácie, jednoducho odíďte. Tá druhá osoba je niečí syn, otec, brat a jediný moment násilia môže zničiť ich a váš život navždy.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu