Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kandidátom SaS na post šéfa BSK bude Galko alebo Krajcer

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičná SaS v súčasnosti uvažuje o dvoch kandidátoch, ktorých by mohla nominovať do volebného boja o stoličku predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Pán Ľubomír Galko aj Daniel Krajcer (obaja SaS) sú kandidáti, ktorí by za SaS prichádzali do úvahy," povedal dnes líder liberálov Richard Sulík.
      
Či strana jedného z exministrov vlády Ivety Radičovej nakoniec skutočne nominuje, je však podľa neho ešte predčasná otázka. V prvom rade by chcel Sulík, aby sa táto otázka uzavrela v rámci samotnej strany, čím by sa mala zaoberať už najbližšie týždne. Následne bude prioritou liberálov nájsť dohodu aj v rámci opozície. Kandidovať by totiž mohol aj súčasný predseda BSK a šéf opozičnej SDKÚ-DS Pavol Frešo.
      
"K tomu patrí, že sa dohodneme na viacerých veciach súčasne, nielen na tejto jednej pozícii - je tam napríklad aj ďalších sedem županov. Budeme mať snahu nájsť dohodu v opozícii, ale samozrejme takú, aby fungovala, a nie typu Kamil Krnáč," poznamenal Sulík. Podľa jeho slov má SaS aj v ďalších krajoch "celkom zdatných kandidátov", o koho ide, však ešte nechcel špecifikovať.
      
Aj exminister obrany Galko si myslí, že o definitívnom rozhodnutí o mene kandidátov je ešte predčasné hovoriť. V súvislosti s BSK však pripomenul, že SaS v parlamentných voľbách obsadila v Bratislave druhé miesto po víťaznom Smere-SD, ako aj to, že sám zaznamenal výrazný nárast preferenčných hlasov. "Charakterizuje ma boj proti korupcii a výrazné šetrenie finančných prostriedkov a myslím si, že je takýto priestor aj na župe," poznamenal Galko.
      
Krajcer si myslí, že o prípadnej kandidatúre je ešte predčasné hovoriť, keďže ide o vnútrostranícku diskusiu. "Nemáme ohraničený termín, ale začína sa intenzívna diskusia," uviedol exminister kultúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu