Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predvolebná roztržka v KDH: Pár dní pred voľbami stret kvôli kampani!

Aplikácia, ktorou kandidát na poslanca Vetrík rozhneval vedenie strany. Zobraziť galériu (9)
Aplikácia, ktorou kandidát na poslanca Vetrík rozhneval vedenie strany. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – V KDH to tesne pred voľbami poriadne vrie. Podpredseda strany Július Brocka sa totiž dostal do konfliktu so straníckym kolegom Miroslavom Vetríkom, ktorý si vystrelil tak z neho ako aj ďalších čelných predstaviteľov kresťanských demokratov. Zosmiešnil ich totiž svojským spôsobom, z Jána Figeľa, Pavla Hrušovského a ďalších totiž spravil samurajov a hiphoperov. A to sa teda nevidí tak často.

Kandidát na poslanca Miroslav Vetrík láka na sociálnej sieti voličov na vtipnú kampaň. Na svojej facebookovej stránke vyzýva ľudí, aby obliekli členov KDH do rôznych typov zosmiešňujúceho oblečenia, prostredníctvom aplikácie ponúka zároveň možnosť vyhrať smartfón. Predseda strany Ján Figeľ, šéf parlamentu Pavol Hrušovský, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský a podpredseda strany Anton Marcinčin tak nedobrovoľne získali podobu rytierov, boxerov, hiphoperov,...

Aplikácia, ktorou kandidát na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook)


Aplikácia je vyjadrením môjho postoja smerom dovnútra KDH a smerom k voličovi. Vtipným spôsobom poukazuje, že KDH sa zaujíma aj o mladého voliča. Potrebuje sa viac vnútorne meniť, modernizovať,“ uviedol pre Topky Vetrík s tým, že si na druhej strane svojich straníckych kolegov váži, „hoci by sa dalo s niektorými ich rozhodnutiami polemizovať,“ povedal.

Nie všetci v KDH však Vetríkov zámer „vniesť do politiky trochu srandy“ pochopili ako vhodný pokus o žart. Brocka, ktorého táto aktivita rozhnevala, požiadal o okamžité odstránenie svojej „postavičky“ z aplikácie. „Zosmiešňovať vlastných kolegov nie je príliš vhodné. Ak by v hre figurovali obohraté postavy z iných strán, bolo by to iné. Keď má niekto zmysel pre humor, vie si spraviť zo seba žarty. Pána Vetríka poznám iba z videnia a tento nápad so mnou nekonzultoval,“ uviedol pre Topky nespokojný poslanec. Vetrík napokon Brocku zamenil za Marcinčina.

Aplikácia, ktorou kandidát na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook)


Aplikácia má podľa mladého kandidáta na poslanca medzi ľuďmi veľký úspech.Som príjemne prekvapený, koľko ľudí za tak krátky čas aplikáciu videlo, ale čísla odkryjem až na konci. Súťaž končí 14. marca a vylosovanie bude 15. marca za účasti notára,“ dodal na záver.

Aplikácia, ktorou kandidát na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook)


Kresťanskí demokrati však nie sú jediní, ktorí sa stali terčom zábavy. Práve v týchto dňoch sa internetom šíri obrázok predstaviteľov SaS ako paródia na členov legendárnej skupiny Village People v skladbe YMCA.

Predstavitelia SaS ako Village
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu