Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na Silvestra evidovali T-Mobile a Orange 11 mil. SMS správ

BRATISLAVA - Zákazníci oboch mobilných telekomunikačných operátorov pôsobiacich na Slovensku, spoločností Orange Slovensko a T-Mobile Slovensko, odoslali na Silvestra spolu takmer 11 mil. krátkych textových správ (SMS).

Viac pritom posielali SMS správy zákazníci Orange Slovensko, ktorý 31. decembra minulého roka zaznamenal takmer presne 6 mil. odoslaných správ, čo je takmer dvaapolkrát viac ako v priemerný deň roku 2005. V medziročnom porovnaní však počet silvestrovských SMS správ odoslaných zákazníkmi Orange Slovensko poklesol o 10 %. Zákazníci konkurenčného T-Mobile Slovensko odoslali posledný deň v roku 2005 spolu takmer 5 mil. SMS správ. Informovali o tom spoločnosti.

Obaja mobilní operátori však evidovali počas silvestrovských osláv vyšší záujem o telefonovanie ako posielanie SMS správ, kým počas vianočných sviatkov je tomu naopak. Zákazníci Orange Slovensko uskutočnili 31. decembra celkovo 6,3 mil. hovorov, čo je v porovnaní s priemerným dňom roka s 7,3 mil. uskutočnených hovorov menej, medziročne však o 6 % viac. Zákazníci T-Mobile Slovensko telefonovali na Silvestra ešte viac, keď uskutočnili takmer 7,5 mil. hovorov, čo v medziročnom porovnaní znamená nárast o pol milióna hovorov. "Najviac hovorov však paradoxne uskutočnili zákazníci T-Mobile medzi 11:00 a 12:00 dopoludnia," uviedol hovorca T-Mobile Slovensko Milan Hric.

Zvýšený nápor na siete mobilných operátorov pokračoval aj prvý deň roka 2006, kedy zákazníci T-Mobile a Orange na Slovensku odoslali spolu 8,2 mil. SMS správ. Opäť boli aktívnejší zákazníci Orange, ktorý odoslali na Nový rok 4,6 mil. krátkych textových správ, čo bolo približne rovnaké množstvo ako pred rokom. T-Mobile evidoval prvého januára 3,6 mil. odoslaných SMS správ, čo znamenalo medziročný pokles avšak v porovnaní s bežným dňom roka takmer dvojnásobne viac. Podobne ako na Silvestra aj na Nový rok však rástol počet uskutočnených hovorov a rovnako boli v tomto smere aktívnejší zákazníci T-Mobilu, ktorý prvý deň roka uskutočnili 7,6 mil. hovorov. Orange v rovnakom období evidoval 5,4 mil. hovorov, čo je o 8,5 % viac ako pred rokom.

Rovnako ako počas Vianoc tak aj na Silvestra evidujú mobilní operátori pôsobiaci na Slovensku zvýšený záujem o odosielanie obrazových MMS správ. Orange Slovensko zaznamenal počas Silvestra a Nového roku spolu viac ako 130 tis. odoslaných MMS správ, čo je oproti rovnakému obdobiu pred rokom takmer dvakrát viac. Zákazníci T-Mobile Slovensko odoslali posledný deň v roku 2005 spolu 83,5 tis. MMS správ, čo v medziročnom porovnaní znamenalo 2,25-násobný nárast. Na Nový rok odoslali zákazníci spoločnosti ďalších 58´tis. MMS správ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu