Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

SkyEurope začala lietať z Bratislavy do Dublinu

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines uskutočnila v piatok prvý let z Bratislavy do írskeho Dublinu. Informovala o tom spoločnosť.

SkyEurope Airlines budú poskytovať priame letecké spojenie z Bratislavy do Dublinu a späť trikrát týždenne. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa SkyEurope Elena Konôpková, po Londýne a Manchestri ide už o tretie priame letecké spojenie Bratislavy a britských ostrovov.

Prepravca dosiahol v minulom roku tržby vo výške 63 mil. eur, čo predstavuje výrazný nárast z úrovne 13,1 mil. eur zaznamenanej v roku 2003. Dobré výsledky pripisuje spoločnosť silnému nárastu počtu cestujúcich a rozšíreniu aktivít v strednej Európe, hlavne Poľsku. Počet pasažierov sa v minulom roku zvýšil na 955 933 ľudí, čo je vyše štyri a polnásobný medziročný nárast. Priemerná vyťaženosť pritom vlani predstavovala 74,6 %.

SkyEurope Airlines ponúka lety do 30 destinácií v 18 krajinách, a to prostredníctvom 15 lietadiel na 54 linkách. Spoločnosť nedávno objednala 32 lietadiel typu Boeing Next-Generation 737-700, ktorých prvá dodávka sa plánuje už na rok 2006. Podľa predstaviteľov firmy pokrýva SkyEurope so svojimi bázami na Slovensku, Poľsku a Maďarsku až dve tretiny populácie nových členských štátov Európskej únie. V budúcnosti pritom spoločnosť plánuje rozšíriť svoj servis aj do ďalších oblastí strednej a východnej Európy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu