Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

SkyEurope bude lietať z Bratislavy aj do Sofie a Bukurešti

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines rozširuje svoje letecké spojenie z Bratislavy o Bulharsko a Rumunsko. Firma oznámila svoj vstup na bulharský a rumunský letecký trh po tom, ako dostala obchodné povolenia od leteckých úradov oboch krajín.

Ako ďalej informovala spoločnosť SkyEurope, lety z Bratislavy do Sofie a Bukurešti a späť začnú od 9. a 12. decembra. Spojenie s Viedňou vzdialenou 60 kilometrov chce letecký prepravca zabezpečovať autobusmi, ktoré budú k dispozícii všetkým cestujúcim. Spoločnosť sa rozhodla expandovať do Rumunska a Bulharska v rámci ďalšieho rozvoja a budovania siete leteckých spojení. SkyEurope Airlines prepravila v minulom roku 955 933 pasažierov, čo je vyše štyri a polnásobný medziročný nárast. Minulý rok bol pre spoločnosť rekordným rokom, keď s vyše 1 mil. predaných lístkov dosiahla firma celkový obrat 63 mil. eur. Priemerná vyťaženosť pritom predstavovala 74,6 %.

SkyEurope Airlines ponúka lety do 28 destinácií v 16 krajinách, a to prostredníctvom 15 lietadiel na 52 linkách. Spoločnosť nedávno objednala 32 lietadiel typu Boeing Next-Generation 737-700, ktorých prvú dodávku plánuje už na rok 2006. Podľa predstaviteľov firmy pokrýva SkyEurope so svojimi bázami na Slovensku, Poľsku a Maďarsku až dve tretiny populácie nových členských štátov Európskej únie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu