Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

SkyEurope Airlines preinvestuje v tomto roku do 30 mil. eur

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines plánuje v tomto roku preinvestovať 10 až 30 mil. eur.

Ako uviedol finančný riaditeľ spoločnosti Juraj Koman, tieto prostriedky by mala letecká spoločnosť použiť najmä na rozvoj svojej siete, posilnenie bilancie a na lízingové depozity na nové lietadlá. Ďalších 50 až 70 mil. eur plánuje podľa neho letecká spoločnosť preinvestovať po ďalšom kole zvyšovania základného imania, a to najmä do obnovy leteckej flotily a na zabezpečenie poklesu prevádzkových a palivových nákladov.

Letecká spoločnosť SkyEurope Airlines prepravila vlani 955 933 pasažierov, čo je vyše štyriapolnásobný medziročný nárast. Z celkového počtu pasažierov prepravila spoločnosť najviac ľudí z a do Bratislavy, kde počet cestujúcich presiahol 487 tis. ľudí.

Na letisku v Budapešti prepravila spoločnosť 287,6 tis. cestujúcich a v Košiciach vyše 32,5 tis. osôb. Vo Varšave evidovala spoločnosť 109,7 tis. cestujúcich, pričom prepravovať tam začala v polovici júna 2004. Od konca septembra minulého roka zaznamenala letecká spoločnosť v Krakove vyše 39 tis. prepravených pasažierov. S vyše 1 mil. predaných lístkov dosiahol SkyEurope vlani celkový obrat 63 mil. eur. Priemerná vyťaženosť predstavovala 74,6 %.

SkyEurope Airlines prevádzkuje štyri základne v Bratislave, Budapešti, Varšave a Krakove. S využitím 13 lietadiel prevádzkuje 43 leteckých liniek do 20 destinácií v 12 krajinách. V tomto roku plánuje letecký prepravca pokračovať vo svojom raste, keď zo základní v Maďarsku a Poľsku budú po novom lietať linky do Kodane, Nice, Manchestru a Barcelony. Spoločnosť zároveň plánuje zvýšiť frekvenciu letov na už existujúcich linkách vzhľadom na silný dopyt trhu po lacných letoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu