Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

O linku Poprad - Londýn má okrem SkyEurope záujem aj Ryanair

POPRAD - Po leteckej spoločnosti SkyEurope Airlines, ktorá začne s pravidelnou leteckou dopravou medzi Popradom a Londýnom 3. decembra tohto roku, má o túto trasu záujem aj írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair.

Írsky prepravca by mal začať s prevádzkou leteckého spojenia v januári alebo februári budúceho roku. "Tam ešte musíme niektoré veci dohodnúť," konštatoval po stredajšom stretnutí s vedením Letiska Poprad predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík. Ako uviedol, Ryanair si stanovil podmienku zaplatiť poplatky len za 15 tis. cestujúcich, avšak podľa Chudíka nemožno odsúhlasiť nerovnaké podmienky pre oboch prepravcov.

Rokovania s Ryanair o pravidelnej linke sa začali už vo februári 2004. Výhodou tejto spoločnosti sú podľa Chudíka suverénne najnižšie ceny. "Je naším záujmom, aby tu prišla," doplnil Chudík. Ryanair však požaduje vybudovanie sociálnych zariadení pre imobilných, doriešenie oplotenia letiska či rozšírenie parkovísk. Do začatia prevádzky pravidelnej leteckej linky spoločnosti SkyEurope 3. decembra na popradskom letisku pribudnú nové bezpečnostné zariadenia - detektory v hale letiska za 11,5 mil. Sk, pričom prostriedky na ne získalo letisko zo štrukturálnych fondov.

Do začiatku pravidelnej leteckej prevádzky na popradskom letisku by mali byť hotové aj nové sociálne zariadenia. Problematické zostáva oplotenie. Približne 400-metrový úsek oplotenie bude stáť okolo 5 mil. Sk. "Projektová dokumentácia je spracovaná a odsúhlasená leteckým úradom," konštatovala riaditeľka letiska Anna Kováčová. Podľa predsedu PSK v blízkej budúcnosti by sa mohla sprevádzkovať aj linka Praha - Moskva s medzipristátím v Poprade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu