Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podľa Mikloša nie je nutné znižovať spotrebné dane z palív

Minister financií Ivan Mikloš
Minister financií Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Situácia ohľadne narastajúcich cien motorových palív nedosiahla na Slovensku podľa ministra financií Ivana Mikloša takú úroveň, aby si vyžiadala dramatické zmeny v podobe znižovania spotrebných daní.

Reagoval tak na utorňajšej tlačovej besede na iniciatívy okolitých štátov, ktoré sú zamerané práve na dosiahnutie zníženia spotrebných daní motorových palív. "Takúto iniciatívu zatiaľ evidujeme z poľskej strany, podľa mňa je to však súčasť predvolebného boja," povedal Mikloš. Ako dodal, ministerstvo už dlhšiu dobu analyzuje situáciu ohľadom narastajúcej ceny palív a rovnako intenzívne sa touto otázkou zaoberá aj v súčasnosti.

Minister Mikloš bude o tejto téme v piatok a sobotu diskutovať aj s ministrami financií štátov EÚ. Ako dodal na základe súčasných dohôd totiž nie je možné, aby sa prijímali jednostranné opatrenia vedúce k zníženiu spotrebných daní. Napriek tomu, že minister sa neprikláňa k možnosti znižovania spotrebných daní, pripustil, že rezort zvažuje iné kroky, ktoré by mohli pomôcť obyvateľom znášať vysoké ceny motorových hmôt, a to vo forme kompenzácií alebo iných sociálnych výhod.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu