Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prístavný most chcú rozšíriť na 6 pruhov

Motoristi stoja bežne v kolónach
Motoristi stoja bežne v kolónach

BRATISLAVA - Prejazd cez najvyťaženejší most v Bratislave by sa mohol v budúcnosti uľahčiť. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chce rozšíriť Prístavný most zo súčasných štyroch na šesť pruhov, čím by sa zvýšila jeho kapacita. S prácami by sa mohlo začať v roku 2012, povedal včera novinárom šéf NDS Igor Choma. Zámer ešte musí odobriť ministerstvo dopravy; náklady na rozšírenie mosta zatiaľ nie sú známe.

Diaľničná spoločnosť chce ešte tento rok vybrať dodávateľa projektovej dokumentácie. "V roku 2012 by sme mohli začať reálne s rozširovaním Prístavného mosta na šesťpruh," vyhlásil Choma.

Cez frekventovaný Prístavný most prejde denne okolo 100.000 vozidiel, počas dopravnej špičky v tomto úseku stoja motoristi bežne v kolónach. Okrem obyvateľov mesta ho využíva aj tranzitná doprava.

O rozšírení mosta sa už dlhšie uvažovalo, dostavbu ďalších pruhov údajne neodporučili statické posudky. Podľa Chomu však piliere mostu z pohľadu statiky vyhovujú. NDS má dve varianty zvýšenia kapacity mosta. Prvá počíta s dobudovaním jedného pruhu v každom smere, druhá aj s osadením nových pilierov v Dunaji. "Ja osobne sa prikláňam k tomu prvému riešeniu, pretože podstatne jednoduchšie investične by bolo riešenie, ktoré by využilo súčasný stav," uviedol Choma.

Motoristi v Bratislave môžu v súčasnosti využívať štyri mosty cez Dunaj. Uvažuje sa vybudovaní ďalšieho, ktorý by mal byť súčasťou obchvatu mesta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu