Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ekologická minerálna vlna, ktorá šetrí viac peňazí

Minerálna vlna Knauf Insulation je ekologická a šetrí energiu Zobraziť galériu (2)
Minerálna vlna Knauf Insulation je ekologická a šetrí energiu

Zvažujete ako a čím zatepliť rodinný dom? Plánujete zatepliť spolu so susedmi váš panelák? Ak si na zateplenie vyberiete minerálnu vlnu Knauf Insulation, môžete ušetriť na vykurovaní až polovicu. Dokonca pri použití alternatívnych zdrojov energie (solárne panely, tepelné čerpadlo) môžu byť vaše účty nižšie až o 80%.

Tým samozrejme výhody minerálnej vlny nekončia. Vo vynovenom dome si užijete dovtedy nepoznaný pocit pohody a ak vám prekážal hluk v okolí vášho domu alebo bytu, prekvapí vás nová izolácia príjemným tichom.

 

Najlepšia ochrana pred požiarom

Minerálna vlna je na zateplenie starších aj nových rodinných domov alebo panelákov najvhodnejší materiál. Dokazujú to nielen skúsenosti zo stoviek zateplených domov, ale aj najnovšia zmena v norme požiarnej odolnosti stavených konštrukcií. Podľa nej, musí byť každá novostavba, ktorá má viac ako tri poschodia zateplená len materiálom, ktorý je nehorľavý, čo výborne spĺňa minerálna vlna. Dôvod? Minerálna vlna najlepšie chráni budovu pred šírením požiaru po obvodových stenách. Pretože nehorí, ale ani nešíri plameň a neodkvapkáva v dôsledku vysokých teplôt, je zaradená v triede A1, ako nehorľavý materiál. Slovensko sa sprísnením požiadaviek v norme priblížilo západným krajinám, ktoré pri obytných domoch už dlhé roky vyžadujú najvyššiu protipožiarnu ochranu.

 

Ekologická minerálna vlna, ktorá
Zobraziť galériu (2)

Minerálna vlna zateplí celý dom

Minerálna vlna sa na Slovensku vyrába celé desaťročia. Bezpochyby najznámejšou minerálnou vlnou u nás je vlna od spoločnosti Knauf Insulation, ktorú ste donedávna mohli poznať pod značkou NOBASIL. Výhodou minerálnej vlny je fakt, že ňou zateplíte komplet celý rodinný dom a neriskujete, že si rôzne materiály na dome navzájom „nesadnú“. Knauf Insulation vyrába minerálnu vlnu pre celý dom: od kamennej minerálnej vlny pre izoláciu vonkajších fasádnych stien, podláh, stropov a plochých striech až po sklenú minerálnu vlnu do šikmých striech a konštrukcií deliacich stien. Všetko v hrúbkach od 4 do 26 centimetrov, pri niektorých typoch až 30 cm.

 

Nešetrite na materiáli – zaplatíte lepšie

Veľkou výhodou minerálnej vlny je tvarová a objemová stálosť. Inak povedané, minerálna vlna Knauf Insulation je vďaka vysokej hustote vlákien veľmi pevná a vydrží na stene desiatky rokov bez zmeny tvaru. Najväčšou chybou pri zateplení je použitie nedostatočnej hrúbky izolantu. Tú musí vždy individuálne pre každú stavbu určiť odborník.

Vo všeobecnosti je dôležité použiť pri zateplení certifikovaný zatepľovací systém. To znamená použiť k izolačnému materiálu certifikátom schválené stavebné lepidlo, kotviace prvky, mriežku a v neposlednom rade kvalitnú omietku. Stáva sa totiž, že firma v snahe ušetriť pár eur kombinuje rôzne komponenty od viacerých výrobcov. Výsledkom sú praskliny po prvej zime, navlhnutá odpadávajúca omietka a iné závažné nedostatky.

Ak teda chcete mať istotu, že zateplenie prinesie maximálny úžitok a bude bez problémov fungovať desiatky rokov, vyberte si firmu s certifikátom pre minerálny zatepľovací systém od Knauf Insulation. Vyššia počiatočná investícia sa vám mnohonásobne vráti v podobe vyšších úspor a bezproblémovom bývaní.

 

Zatepľujte komplexne alebo vôbec

Zateplené domy iba zo severnej strany či staré okná na novej fasáde – presne takto vyzerá nesprávne zateplenie. Zateplenie má zmysel len vtedy, ak je komplexné. Zatepliť treba súčasne fasádu (od zeme až po strechu) aj strechu a pritom vymeniť staré okná a dvere. Nutnosťou je aj vyregulovanie vykurovania. Ak niečo z toho vynecháte, strácate cez nezateplenú časť domu a staré okná či dvere množstvo energie. Zateplenie vám tak nešetrí toľko peňazí, koľko by mohlo a zo 7-ročnej návratnosti investície sa ľahko stane 10 a viacročná. Nehovoriac o nadmernej vlhkosti v dome a tepelných mostoch s nepríjemnými zdravotnými dôsledkami.

 

Ekologické zateplenie za bežnú cenu

S minerálnou vlnou zateplíte svoj dom ekologicky. Minerálna vlna Knauf Insulation na báze ECOSE Technology, ktorá sa využíva najmä v šikmých strechách. Vyrába sa bez použitia formaldehydu, akrylátov a farbív, výlučne z organických a recyklovaných materiálov. Pri jej výrobe sa znižujú emisie do ovzdušia a navyše, jej cena je rovnaká ako cena sklenej minerálnej vlny, vyrábanej klasickým spôsobom.

 

Video Knauf Insulation

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu