Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Slovenský priemysel vo februári zrýchlil rast na 20,6 percenta

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Slovenský priemysel vo februári opäť zrýchlil tempo rastu. Produkcia podnikov v druhom mesiaci roka stúpla medziročne o 20,6 percenta, zatiaľ čo v januári sa po úprave zvýšila o 19,5 percenta. Informoval o tom dnes Štatistický úrad.

Medziročne najviac vrástla výroba dopravných prostriedkov, a to o takmer dve tretiny. Výroba strojov a zariadení si polepšila o 45,1 percenta a produkcia textilu, odevov a kože o 33,6 percenta. Výroba elektrických zariadení sa medziročne zvýšila o 29,5 percenta.

Najvýraznejší prepad, o 11,2 percenta, vykázala vo februári výroba koksu a rafinovaných ropných produktov. Znížila sa aj produkcia výrobkov z gumy a plastu a drevených a papierových výrobkov.

Celkovo samotná priemyselná výroba po očistení od ťažby a dobývania a dodávok energií vo februári vzrástla o 22,3 percenta. V januári stúpla po úprave o 23,9 percenta. Odvetvie ťažby a dobývania si v druhom mesiaci polepšilo o 12,1 percenta v porovnaní s januárovým prírastkom o 7,1 percenta. Odvetvie dodávok energií vo februári stúplo medziročne o 13,3 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu