Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KIA: Vláda sa nedohodla!

Pavol Rusko
Pavol Rusko

BRATISLAVA - Automobilka KIA sa stáva pre ministra hospodárstva Pavla Ruska nočnou morou! Na situácii sa nič nezlepšilo ani po včerajšom zasadnutí vlády. Rokovanie o tom, ako by sa malo postupovať v súvislosti s nevykúpenými pozemkami, totiž kabinet prerušil. Času však nie je nazvyš. Svedčí o tom aj fakt, že predstavitelia KIA si to včera namierili rovno k premiérovi.

Vláda neprijala ani najnovší Ruskov návrh, na základe ktorého mal kabinet poveriť ministra pôdohospodárstva, aby začal rokovať s Pozemkovým fondom o odpredaji pozemkov spoločnostiam GovInvest I, II.

"Návrh pána Ruska nebol nikým akceptovaný. Bol ešte menej transparentný ako ten predošlý. Je to riešenie, ktoré by bolo pre štát a pre jeho daňových poplatníkov mimoriadne nevýhodné," uviedol šéf rezortu spravodlivosti Lipšic. Minister Rusko však nadobudol iný dojem. Po zasadnutí kabinetu totiž tvrdil, že riešenie sa črtá.

"Ide o riešenie, ktoré môže mať podporu všetkých koaličných partnerov. Po rokovaní s KIA budeme môcť rozhodnutie prijať v takom časovom horizonte, v akom to bude potrebné," povedal Rusko s tým, že by sa tak malo stať najneskôr budúci týždeň.

Pre automobilku Hyundai/KIA do konca januára vykúpili spoločnosti GovInvest I a II približne 174 z potrebných 230 hektárov pozemkov, na ktorých má fabrika stáť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu