Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hyundai k nám možno presunie časť výroby z Indie

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

NAI DILLÍ - Najväčšia juhokórejská automobilka Hyundai Motor plánuje do polovice budúceho roka presunúť viac ako tretinu produkcie svojho modelu i20 z Indie do Európy. Uviedol to šéf indickej divízie H.S. Lheem.

Podľa skorších informácií indického denníka The Economic Times chce firma produkciu premiestniť do niektorého zo svojich podnikov v Česku, na Slovensku alebo v Turecku.

Firma plánuje presunúť do Európy výrobu približne 70 tisíc áut i20 ročne, aby získala daňové výhody. Spoločnosť má v súčasnosti v Indii kapacitu pre výrobu 200 tisíc vozidiel i20 ročne, napísala agentúra Reuters. Hovorca českého závodu automobilky Hyundai v Nošoviciach Petr Vaněk minulý mesiac potvrdil, že firma o presune produkcie uvažuje. Upozornil však, že výrobu pravdepodobne neumiestnia do Nošovíc.

Hyundai je spolu s dcérskou firmou Kia piaty najväčší výrobca áut na svete. Kia spustila predvlani v decembri sériovú výrobu vozidiel v Žiline. Vlani v novembri oficiálne spustili sériovú výrobu osobných áut v Nošoviciach na Frýdecko-Místecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu