Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slováci majú obavu z nezamestnanosti, najviac voliči SMK

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Väčšinu občanov znepokojuje rast nezamestnanosti na Slovensku i finančné vyhliadky ich domácnosti, najviac spomedzi priaznivcov opozičnej SMK.

Znepokojenie vyjadrili všetci opýtaní prívrženci. Naopak najmenej sa znepokojujú voliči KDH, SNS a ĽS-HZDS. Celkovo až 89 percent Slovákov znepokojuje rast nezamestnanosti. Iba deväť percent respondentov sa vyjadrilo, že ich to neznepokojuje. Ďalšie dve percentá tento trend nezaregistrovali alebo sa k nemu nevedeli vyjadriť. Prieskum robil Inštitút pre verejné otázky v dňoch 1. až 7. júla na vzorke 1 017 dospelých obyvateľov Slovenska.

Prevažne kriticky občania hodnotia aj finančné vyhliadky svojich domácnosti. Znepokojenie pociťuje 72 percent respondentov a nepociťuje asi štvrtina opýtaných. Zvyšné štyri percentá sa nevedeli k tento otázke vyjadriť. Najvyššie znepokojenie vyjadrili znova voliči SMK, najmenej sú znepokojení prívrženci SDKÚ-DS a Smer-SD.

Oba fenomény znepokojujú väčšinu žien i mužov, ľudí každého veku, vzdelania a ekonomického postavenia. Najväčšie zneistenie však pociťujú nekvalifikovaní manuálni pracovníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu