Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Maloobchodné tržby EÚ vzrástli v septembri o 2 %

BRATISLAVA - Maloobchodné tržby 25-člennej Európskej únie (EÚ) vzrástli v septembri podľa prvých odhadov štatistického úradu Eurostat medziročne o 2 %.

V medzimesačnom porovnaní sa maloobchodné tržby v EÚ zvýšili o 0,2 %. Informoval o tom v piatok štatistický úrad EÚ Eurostat. V 12-člennej eurozóne maloobchodné tržby v septembri ostali na medziročnej báze nezmenené a medzimesačne stúpli o 0,1 %.

Spomedzi krajín EÚ, ktorých údaje sú k dispozícii, vzrástli maloobchodné tržby v septembri medziročne v Dánsku o 8,9 %, vo Veľkej Británii o 6,7 %, v Poľsku o 5,7 %, Švédsku o 5,3 %, Portugalsku o 3,6 % a Španielsku o 0,2 %.

Pokles maloobchodných tržieb zaznamenali Luxembursko o 8,2 % a Nemecko o 1,8 %. Maloobchodné tržby z predaja potravín, nápojov a tabakových výrobkov stúpli v eurozóne medziročne o 0,2 % a o 1,3 % v 25-člennej EÚ. Tržby nepotravinového sektora klesli v eurozóne o 0,2 %, avšak v 25-člennej EÚ vzrástli o 2,6 %.

Spomedzi štátov, ktorých údaje sú k dispozícii, stúpli maloobchodné tržby medzimesačne v španielsku o 1,6 %, Poľsku a Veľkej Británii o 0,7 % a Luxembursku o 0,6 %. Tržby poklesli v Portugalsku o 1,1 %, Dánsku o 0,9 %, Nemecku o 0,4 % a Švédsku o 0,1 %.

V rámci EÚ sa septembrové maloobchodné tržby z predaja potravín, nápojov a tabakových výrobkov medzimesačne zvýšili o 0,5 %, kým v eurozóne stúpli o 0,6 %. Tržby maloobchodníkov mimo potravinársky sektor ostali v oboch zónach na medzimesačnej báze nezmenené.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu