Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Firma v Kechneci dostane od štátu takmer 150 miliónov

Riaditeľ spoločnosti Magneti Marelli Slovakia Eric Le Bayon (napravo) a manažér Jaroslav Topor
Riaditeľ spoločnosti Magneti Marelli Slovakia Eric Le Bayon (napravo) a manažér Jaroslav Topor (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský závod talianskej spoločnosti Magneti Marelli, ktorá navrhuje a vyrába technologické komponenty pre automobily, dostane od štátu investičnú pomoc vo výške 149,4 milióna korún vo forme úľavy na dani. Rozhodla o tom dnes vláda.

Firma ešte v lete ohlásila vybudovanie závodu na výrobu elektronických častí pre vozidlá v obci Kechnec pri Košiciach. Investícia podľa vládneho materiálu dosiahne zhruba 617 miliónov korún (20,5 milióna eur).

Starosta Kechneca Jozef Konkoly ČTK povedal, že fabrika už začala skúšobne vyrábať a zamestnáva v súčasnosti 250 ľudí; oficiálne by sa produkcia mala začať od februára budúceho roku, keď bude v závode pracovať 450 ľudí. Dodal, že v septembri sa počíta s ukončením druhej etapy výstavby a spoločnosť plánuje zamestnať ďalších 800 ľudí.

Magneti Marelli dosiahla v roku 2006 obrat 4,5 miliardy eur (približne 135 miliárd korún), v 16 krajinách zamestnávala 25.000 ľudí.

V priemyselnom parku v Kechneci na východnom Slovensku sa už usídlilo viacero zahraničných a slovenských spoločností. V Košickom kraji bol bez zamestnania v októbri podľa údajov Ústredia práce 12,13 percenta ľudí. Celoslovenský priemer bol 7,51 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu