Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

NBS obmedzila predaj eurobalíčkov na 10 kusov na osobu

Eurobalíčky
Eurobalíčky

BRATISLAVA - Vzhľadom na mimoriadny záujem občanov o štartovacie eurobalíčky hneď v prvý deň ich predaja odporúča Národná banka Slovenska ostatným bankám a Slovenskej pošte zvážiť obmedzenie ich predaja. Centrálna banka odôvodňuje toto odporúčanie záujmom zabezpečenia dostupnosti eurobalíčkov pre čo najširšiu verejnosť.

Zároveň by banky a Slovenská pošta mali o tomto obmedzení vopred klientov informovať na viditeľnom mieste. K tomuto kroku pritom pristúpila aj samotná centrálna banka.

"Vzhľadom na mimoriadne vysoký záujem o kúpu štartovacích balíčkov vo veľkých množstvách (stovky a tisíce kusov), sa Národná banka Slovenska rozhodla obmedziť ich predaj na svojich pracoviskách na 10 kusov na osobu," informovala hovorkyňa NBS Jana Kováčová.

Hneď v prvý deň predaja štartovacích eurobalíčkov, ktorých je celkovo k dispozícii 1,2 mil. kusov, zaznamenali viaceré banky a pracoviská pošty zvýšený záujem o ich nákup, pričom sa na niektorých miestach zásoby vypredali v priebehu pár hodín.

"Národná banka Slovenska pripomína, že štartovacie balíčky sú len jednou z možností, ako získať eurovú hotovosť," doplnila Kováčová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu