Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hasiči budú mať v budúcom roku vyššie platy

BRATISLAVA - O budúcoročnom 14,3-percentnom zvýšení platov hasičov informoval dnes minister vnútra Vladimír Palko hasičské družstvo, ktoré reprezentovalo Slovensko na II. ročníku Majstrovstiev sveta v hasičskom športe v Minsku.

Na zvýšenie platov hasičov dostane rezort vnútra v štátnom rozpočte na budúci rok viac ako 192 miliónov korún. Spolu s hodnostnými príplatkami sa tak hasiči v roku 2005 dostanú na úroveň policajtov.

Na rozdiel o súčasného stavu, keď hasiči za hodnosť dostávajú 1200 až 2800 korún, budú príplatky 1800 až 3700 korún.

Zvýši sa tiež príplatok za službu v sťaženom a zdraviu škodlivom prostredí a na miestach s ohrozením života a zdravia.

Hasiči si za každú hodinu služby v rizikovom prostredí prilepšia podľa náročnosti podmienok o 73 až 110 korún, čo je o pol percenta viac, ako v súčasnosti.

Zvýšenie platov upravuje novela zákona o Hasičskom a záchrannom zbore, ktorá je momentálne v pripomienkovom konaní. Za vzornú reprezentáciu Slovenskej republiky dnes členom družstva odovzdal minister finančné odmeny, informovala Martina Petruščáková komunikačný odbor MV SR. Slovenskí hasiči sa na pretekoch stali celkovo piatym najúspešnejším tímom.

Výsledok slovenskej reprezentácie je o to cennejší, že ju tvoria výhradne hasiči, pracujúci v zmenovej službe a hasičskému športu sa venujú v rámci fyzickej prípravy na zásahy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu