Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na Slovensko mieri Burger King

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensko mieri ďalšia známa sieť rýchleho občerstvenia.

Spoločnosť AmRest Holdings, ktorá prevádzkuje viacero reštaurácií známych značiek rýchleho občerstvenia v strednej a východnej Európe, totiž oznámila uzavretie dohody o spoločnom zámere s firmou Burger King Europe GmbH pre tri nové trhy a to Českú republiku, Slovensko a Slovinsko. Obe strany tak súhlasili, že vstúpia do rokovaní, ktorý výsledkom by malo byť uzatvorenie franšízingových zmlúv medzi Burger Kingom a AmRestom, ktorý by tak mohol prevádzkovať reštaurácie Burger Kingu v týchto troch krajinách. Rokovania majú zahŕňať špecifické podmienky, ktoré by v súvislosti s výstavbou a prevádzkou reštaurácií Burger King na troch nových trhoch vyhovovali obom stranám. Informovala o tom spoločnosť AmRest.

V súčasnosti má AmRest, ktorý sídli v poľskej Wroclawi, práva na otvorenie a prevádzku reštaurácií siete Burger King v Poľsku a v Bulharsku. Momentálne pritom spoločnosť prevádzkuje 6 reštaurácií Burger Kingu v Poľsku a dve v Bulharsku. AmRest Holdings je jedným z najväčších nezávislých prevádzkovateľov reštaurácií v strednej a východne Európe. Od roku 1993 sa portfólio jej reštaurácií rozšírilo o silné značky ako KFC, Pizza Hut, Burger King alebo Starbucks, ktoré prevádzkuje na základe franšízingových zmlúv a spoločných partnerstvách. V súčasnosti prevádzkuje spolu 260 reštaurácií rýchleho občerstvenia a zamestnáva vyše 9 tis. ľudí.

Burger King je druhou najväčšou sieťou rýchleho občerstvenia na svete. V súčasnosti pod značkou Burger King funguje vo svete viac ako 11 400 reštaurácií. Približne 90 percent zo všetkých reštaurácií Burger King je pritom vlastných a prevádzkovaných nezávislými podnikateľmi na základe franšízingových dohôd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu