Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zentiva bude vyrábať lacnejšiu verziu Viagry

PRAHA - Farmaceutická firma Zentiva vyvíja generickú formu lieku Viagra, ktorý sa používa na podporu erekcie. Hneď ako preparátu firmy Pfizer vyprší patentová ochrana, chce Zentiva jeho lacnejšiu verziu uviesť na trh v niektorých európskych krajinách. Informuje o tom dnešné vydanie českého denníka Mladá fronta Dnes (MfD).

"Zentiva skutočne vyvíja generický ekvivalent Viagry a v súčasnosti sú ukončené bioekvivalenčné štúdie. Liek uvedieme na trh hneď po skončení jeho patentovej ochrany," povedala pre denník hovorkyňa Zentivy Věra Kudynová. Štúdie majú dokázať, že sa generikum, teda kópia originálneho lieku, správa v tele človeka rovnako ako originál.

Uvedenie generickej formy Viagry na trh by Zentive mohlo pomôcť, keďže v súčasnosti čelí dôsledkom prepadu tržieb kvôli zdravotníckym reformám, píše MfD. "V iných krajinách Európskej únie, ako napríklad na Slovensku či v Bulharsku, uvedieme liek skôr," doplnila Kudynová.

Trh podporných mužských prípravkov rastie na celom svete. "Medziročný nárast predaja preparátov na podporu erekcie sa pohybuje okolo 10 až 15 % a v týchto číslach sa pohybuje aj nárast predaja Viagry," povedal denníku hovorca Pfizeru Jiří Tráva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu