Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nakupovanie cez internet? Jednoduché a oplatí sa to!

BRATISLAVA - Ak si chcete zaobstarať notebook, chladničku či svoj obľúbený parfum, nemusíte chodiť do obchodu. To všetko a ešte viac nájdete aj v internetových obchodoch rýchlo a bez problémov. Tovar vám navyše doručia až domov. Nový Čas vám prináša základné pravidlá online nakupovania, ktoré vám pomôžu.

Nakupovanie cez internet je dôveryhodnejšie. V minulosti sa ľudia báli, že ich predajcovia oklamú a oni prídu o peniaze. Prieskumy uvádzajú, že internet používajú takmer 2 milióny Slovákov a tri štvrtiny z nich skúsilo aj on-line nákup. Na internete chýba možnosť siahnuť si na tovar. Ten však môžete do 7 dní vrátiť bez udania dôvodu.

„Pokiaľ je tovar nepoužitý, dostane zákazník späť celú sumu. Ak ide o použitý tovar, obchodník posúdi, za koľko ho kúpi späť. Pokiaľ nedôjde k dohode, predajca odovzdá tovar autorizovanému servisu, ktorý ho uvedie do bezchybného stavu. Zákazník je však povinný hradiť všetky náklady s tým spojené,“ upozorňuje Tomáš Richter z Eurocomu.

Práva zákazníka

- platia rovnaké pravidlá ako pri bežnom nakupovaní
- možnosť odstúpiť od zmluvy bez udania dôvodu do 7 dní

Internetový obchod

Podľa zákona by mal byť na stránke uvedený názov prevádzkovateľa, IČO, DIČ, sídlo a zápis z registra, kde je podnikateľ registrovaný. Novinkou je vydávanie certifi kátov. O ten môžu predajcovia požiadať Slovenskú asociáciu pre elektronický obchod. Na stránke www.saec.sk nájdete okrem podmienok pre získanie certifi kátu aj zoznam internetových obchodov, ktoré ho už získali.

On-line výhody

 je to pohodlné, nakupujete z domu, kancelárie či internetovej kaviarne kedykoľvek, 24 hodín denne
 máte možnosť výberu zo širokej ponuky tovarov na jednom mieste, čo šetrí čas
 zvyčajne zoženiete všetko čo potrebujete lacnejšie ako v bežnom obchode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu