Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Barát o nezmysloch na infolinke o eure: Bola to hlúpa chyba!

Igor Barát
Igor Barát

BRATISLAVA - Slovensko už o necelý rok prejde na euro. Vláda chce Slovákov pripraviť na jeho prijatie. A preto investuje do vysvetľovacej kampane. Nový Čas však zistil, že na infolinke sa dozviete aj nepresné informácie. A to aj napriek tomu, že jej zamestnanci vraj prešli školením.

Na linke pracuje šesť brigádnikov. Jeden z nich nedokázal Novému Času správne odpovedať ani na základnú otázku o prechode na euro. "Bola to normálna ľudská hlúpa chyba. Prijmeme opatrenia, aby sa to neopakovalo," reagoval vládny splnomocnenec Igor Barát.

Brigádnici prešli podľa šéfky infocentra Ingrid Šramkovej školením Národnej banky Slovenska. "Boli preskúšaní formou testov, kde mali otázky z odprednášaných materiálov," povedala. V prípade podobných chýb prídu informátori o časť peňazí. Ďalším problémom je, že čísla pre dvoch mobilných operátorov mali byť sprevádzkované od 15. januára.

Občania sa však zatiaľ dovolajú iba na čísla jedného operátora. Webová stránka propaguje obe čísla pre oboch operátorov, čím ľudí zavádza. "Pokiaľ viem, dočasne bude toto číslo zo stránky stiahnuté," uisťoval Barát. Do uzávierky sa tak zatiaľ nestalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu