Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

STV musí zaplatiť za SuperStar 4 milióny!

STV dostala štvormiliónovú sankciu za rozdeľovanie druhej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar
STV dostala štvormiliónovú sankciu za rozdeľovanie druhej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes potvrdila miliónové pokuty pre verejnoprávnu Slovenskú televíziu (STV) a komerčnú TV Markíza. STV dostala štvormiliónovú sankciu za rozdeľovanie druhej série speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar.

Pokutu 1,1 milióna korún udelila rada Markíze za porušenie zákona pri odvysielaní reality šou Big Brother. Licenčná rada posúdila oba prípady po tom, čo jej ich vrátil Najvyšší súd. Televízie sa voči rozhodnutiu môžu odvolať.

"Súd neposudzoval výšku pokút, žiadal len ich lepšie zdôvodnenie," povedal ČTK riaditeľ kancelárie licenčnej rady Ľuboš Kukliš. Televízie sa voči verdiktu môžu opäť odvolať na Najvyššom súde, dodal.

Verejnoprávna televízia doteraz dostala od licenčnej rady za vkladanie reklamy a upútavok do SuperStar pokuty za viac ako 33 miliónov korún. Sankcie ešte nie sú uzavreté, rada má posúdiť niekoľko ďalších vydaní relácie. Skúmať bude aj ďalšiu štvormiliónovú pokutu, ktorú jej vrátil Najvyšší súd. Ten zatiaľ potvrdil pokuty pre STV za tento program vo výške 8,5 milióna korún, všetky sa týkajú prvej série súťaže.

Zaradenie reklamy do vysielania programov umožňuje zákon o vysielaní a retransmisii iba komerčným staniciam, verejnoprávnej televízii to zakazuje. STV nepomohlo, že rozdeľovala večerné relácie súťaže na viacero častí a reklamu vkladala medzi ne.

Pokutu pre Markízu odôvodnila rada tým, že v relácii Big Brother sa objavili scény, ktoré by deti nemali vidieť. Takéto programy sa môžu vysielať až po 22:00. Aj tento prípad súd vrátil na opätovné posúdenie rade z rovnakých dôvodov ako potvrdenú štvormiliónovú sankciu pre verejnoprávnu STV.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu