Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Telefónica O2 má po troch mesiacoch na Slovensku 400.000 klientov

BRATISLAVA - Tretí slovenský mobilný operátor Telefónica O2 Slovakia získal za necelé tri mesiace prevádzky viac ako 400.000 aktívnych zákazníkov. Novinárom to dnes povedal generálny riaditeľ spoločnosti Juraj Šedivý. Telefónica O2 zatiaľ poskytuje len služby predplatených kariet, fakturované služby ponúkne operátor v druhom štvrťroku. Presný termín však Šedivý neuviedol.

"Paušálne služby budeme uvádzať v priebehu druhého kvartálu," poznamenal šéf spoločnosti. Ponuku pre malé a stredné podniky chce Telefónica O2 predstaviť v druhom polroku, služby pre veľké podniky na budúci rok.

Telefónica O2 sa v súčasnosti sústreďuje na výstavbu vlastnej siete; do septembra má totiž podľa podmienok licencie spustiť 400 základňových staníc. Zatiaľ postavila vlastnú ústredňu, prevádzkuje tiež niekoľko vysielačov. Služby poskytuje prostredníctvom konkurenčnej siete spoločnosti T-Mobile, s ktorou má uzatvorenú dohodu.

Vlastné vysielače chce operátor spustiť hlavne v letných mesiacoch, ich prevádzka by mala začať naraz na väčších plochách. "Nemá pre nás význam zapájať stanice jednotlivo," poznamenal Šedivý. Na konci roka by mala mať Telefónica O2 v krajine asi 500 staníc, do septembra budúceho roka sa má ich počet podľa podmienok licencie zvýšiť na 800. Územie ani počet obyvateľov, ktoré operátor pokryje, však Šedivý nespresnil.

Komerčnú prevádzku spustil nový operátor začiatkom februára. Záujem o služby Telefóniky O2 pred začiatkom činnosti prejavilo vyše 600.000 Slovákov.

Najväčší mobilný operátor v krajine Orange mal na konci vlaňajška 3,01 milióna klientov. T-Mobile vykázal na konci decembra 2,2 milióna klientov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu