Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Poisťovňa Allianz VOP Nováky vyplatila zálohu 40 mil. Sk

Celková výška škody bude známa až po prešetrení poistnej udalosti.
Celková výška škody bude známa až po prešetrení poistnej udalosti.

BRATISLAVA - Allianz – Slovenská poisťovňa vyplatila Vojenskému opravárenskému podniku (VOP) Nováky zálohu vo výške 40 miliónov korún. Urobila tak na základe platnej poistnej zmluvy o poistení majetku a zodpovednosti za škodu. Celková výška škody bude známa až po dôkladnom prešetrení poistnej udalosti a sprístupnení objektu a potrebných podkladov k šetreniu.

Allianz – Slovenská poisťovňa od piatku pozorne monitoruje škody spôsobené piatkovým výbuchom. Krízový tím, ktorý vedie prezident spoločnosti Torsten Leue, označil výbuch v Novákoch podľa rozsahu škôd za jednu z najväčších poistných udalostí posledných rokov. Poisťovňa aktívne spolupracuje s krízovým štábom, ktorý vedie minister obrany František Kašický.

Do dnešného dňa Allianz – Slovenská poisťovňa zaregistrovala vyše 180 poistných udalostí na súkromnom majetku občanov v súvislosti s výbuchom vojenského opravárenského podniku. Polovicu z nahlásených škôd klientom uhradila ešte v priebehu pondelka a utorka.

Po výbuchu boli najviac poškodené výplne skiel na bytoch a rodinných domoch. V šiestich prípadoch poisťovňa zaznamenala poškodenie statiky budovy, ktoré potvrdí znalecký posudok. Škody na majetku hlásia občania z Novák a okolia, Prievidze, Handlovej a Bojníc. Pri menších škodách, napr. ak ide len o výmenu skiel na bytoch a rodinných domoch, poisťovňa prepláca náhradu škody aj bez obhliadky. Poistné plnenie poukazuje poisťovňa na účet klientov zvyčajne do troch až štyroch dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu