Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koniec zdĺhavých právnych sporov: Apple a Google sa konečne dohodli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CUPERTINO - Apple a Google ukončili všetky patentové spory týkajúce sa inteligentných telefónov. Tým sa zároveň skončili všetky spory týkajúce sa operačného systému Android. Veľký patentový boj medzi Apple a Samsungom však pokračuje. Informovala o tom agentúra DPA.

Apple a výrobca mobilných telefónov Motorola, ktorý patrí Google, sťahujú vzájomné žaloby, uviedli v piatok (16.5.) večer oba koncerny. "Apple a Google sa dohodli, že ukončia všetky právne spory existujúce priamo medzi týmito dvomi spoločnosťami," uviedol hovorca Google Matt Kallman.

Právny spor sa začal v roku 2010, keď Motorola, ktorú kúpil Google, a Apple začali bojovať o patenty týkajúce a inteligentných telefónov, takzvaných smartfónov.

Koncerny navyše plánujú spoluprácu na reforme časti amerického patentového práva. Dohoda môže tiež predstavovať obrat v dlhoročnej patentovej vojne v odvetví, keďže Google stojí za operačným systémom Android, ktorý dominuje v segmente smartfónov.

Podľa informácií médií ani jeden z koncernov nedá druhému žiadne peniaze. Spoločnosti sa tiež na rozdiel od ukončenia iných podobných sporov nedohodli na vzájomnej výmene patentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu