Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Do Prahy sa bude lietať z Popradu!

Lietať sa začne od 27. marca.
Lietať sa začne od 27. marca.

BANSKÁ BYSTRICA/POPRAD - Opäť zmena! Ešte pred mesiacom po zmene prevádzkovateľa mala letecká linka zo Sliača do Prahy premávať cez Ostravu, no dnes je všetko inak. Lietať sa bude z Popradu cez Sliač priamo do Prahy.

Lietadlá budú už od 27. marca odlietať z Popradu s medzipristátím na sliačskom letisku. „Do spoločnosti Hron Air, ktorá leteckú linku prevádzkuje, vstúpilo aj mesto Poprad, pričom v nej má 18 %,“ potvrdil včera predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Milan Murgaš.

Okrem Popradu vstúpi do spoločnosti Hron Air rovnakým percentom aj Prešovský samosprávny kraj, spoločnosť Aquacity a mesto Vysoké Tatry. Okrem letu Poprad - Sliač - Praha a späť chce spoločnosť Hron Air zároveň vytvoriť aj letecké spojenie zo Sliača do Viedne a do Bulharska: „Zatiaľ však nevieme odkedy,“ povedal Murgaš. Najväčším podielnikom v spoločnosti Hron Air sú Železiarne Podbrezová. Lietať sa bude v 33-miestnom lietadle spoločnosti Job Air. Letenky už sú v predaji v cestovných kanceláriách.

Kedy a za čo budeme lietať?

Cez pracovné dni bude odlet z Popradu o 4.30 hod., pristane na Sliači, odkiaľ odletí o 5.30 hod. V Prahe pristane toto lietadlo o 6.10 hod. Z Prahy cez Sliač do Popradu bude lietadlo odlietať o 12.20 hod. V Sliači pritom môžu nastúpiť už cestujúci do Prahy, keďže popoludňajší let z Popradu do Prahy nebude mať v Sliači medzipristátie. Večerný odlet z Prahy cez Sliač do Popradu bude o 21.40 hod. Spiatočná letenka zo Sliača do Prahy a z Popradu do Prahy bude stáť rovnako - približne 8-tisíc Sk vrátane letiskových poplatkov.

Vyhraj 2 letenky a kalendár SkyEurope >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu