Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tesco už nechce slovenské predajne Carrefouru

BRATISLAVA - Spoločnosť Tesco Stores sa už nebude usilovať o prevzatie štyroch hypermarketov francúzskej siete Carrefour na slovenskom trhu. Slovenskému ekonomickému denníku to potvrdila manažérka vonkajších vzťahov reťazca Tesco Oľga Hrnčiarová.

Protimonopolný úrad (PMÚ), ktorý koncom vlaňajška Tescu nedovolil predajne Carrefouru prebrať, dnes potvrdil, že britskému reťazcu už uplynula lehota na odvolanie.

"Tesco sa vzdalo možnosti odvolať sa voči rozhodnutiu úradu," uviedla ČTK hovorkyňa úradu Alexandra Bernáthová. Rozhodnutie o zákaze koncentrácie Tesca a Carrefouru nadobudlo právoplatnosť 17. januára, dodala.

Ľubomíra Drahovského z agentúry pre prieskum trhu Terno rozhodnutie Tesca neprekvapilo. Ak by totiž britský reťazec štyri predajne od Carrefouru prevzal, minimálne s dvoma z nich, v bratislavskej Petržalke a v Žiline, by mal problémy. "Reálne by mu boli na príťaž. Rozhodnutie Protimonopolného úradu uľahčilo Tescu situáciu do budúcnosti," uviedol Drahovský.

Analytik predpokladá, že Carrefour po rozhodnutí Tesca vyhlási koniec svojej obchodnej činnosti na Slovensku, z trhu sa stiahne pravdepodobne do konca júna. Nových nájomcov na uvoľnené predajné priestory budú hľadať vlastníci a prevádzkovatelia obchodných centier, v ktorých dnes Carrefour sídli.

Protimonopolný úrad zakázal slovenskej pobočke britského obchodného reťazca Tesco Stores, aby ovládla obchody francúzskej spoločnosti Carrefour pre posilnenie jeho dominantného postavenia na trhu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu