Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ministerskí úradníci budú bez vianočných odmien

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V rezorte spravodlivosti majú zatiaľ isté odmeny len zamestnanci súdov, ktorí sú najslabšie zarábajúcou zložkou justičného systému. Ministerstvo spravodlivosti v súčasnosti nemá vyčlenené žiadne peniaze na udelenie odmien svojim ministerským úradníkom.

Ani počas roka týmto zamestnancom odmeny neudeľovali. V decembrovom termíne na vyplatenie miezd žiadne odmeny vyplácané nebudú. "Ministerstvo spravodlivosti SR momentálne prehodnocuje svoj rozpočet, a až na základe výsledkov tohto prehodnocovania bude možné povedať, či vôbec bude priestor na úvahu o udeľovaní odmien pre jednotlivcov," uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Ministerstvo však vo svojej rozpočtovej kapitole vyčlenilo peniaze pre spomínaných zamestnancov súdov. "Nie sú ohodnocovaní tak, ako by zodpovedalo ich náročnej práci na čoraz viac preťažených súdoch," dodala hovorkyňa s upozornením, že tieto odmeny nie sú určené pre sudcov. Minister Tomáš Borec rozhodol o vyčlenení finančnej rezervy pre rok 2013 na odmeny zamestnancov súdnictva vo výške 791-tisíc eur. V tejto sume sú už zarátané aj odvody. Peniaze pre približne 4 500 zamestnancov súdov rozdelili na krajské súdy. "Prerozdelenie odmien jednotlivcom je v ich kompetencii," uzavrela Donevová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu