Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čaplovič sa snaží učiteľom vyhovieť: Prezradil pravdu o odmenách

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) nedostal minulý rok žiadne odmeny. Uviedla to dnes premiérova hovorkyňa Beatrice Hudáková.

"Pán minister D. Čaplovič nijakú odmenu v roku 2012 nedostal," povedala hovorkyňa. O výšku odmien šéfa rezortu školstva sa zaujímajú učitelia zapojení do štafetového štrajku, ktorí dnes ministrovi adresovali otvorený list. Dotkli sa ich totiž Čaplovičove vyjadrenia, že učitelia mali v roku 2011 priemerné odmeny vo výške asi 700 eur a je zvedavý, aké odmeny dostali za vlaňajšok. Učitelia v liste napísali, že väčšina z nich sa k takejto odmene nepriblížila a v niektorých školách nemali odmeny vôbec. "Myslíme si, že by bolo ústretové od Vás zverejniť aj výšku Vašich odmien," vyzvali pedagógovia Čaploviča.

Podľa ministrovho hovorcu Michala Kaliňáka nedostali vianočné či  koncoročné odmeny ani zamestnanci ministerstva. "Minister navyše vyzval všetky priamo riadené organizácie rezortu, aby nedávali odmeny a keďže je v jeho právomoci dať odmeny šéfom priamo riadených organizácií, on nedal odmeny nikomu z nich," dodal Kaliňák.

K celému otvorenému listu sa ministerstvo vyjadrí, keď mu bude oficiálne doručený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu