Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor, na podanie daňových priznaní zostáva posledný deň!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Daňovníkom zostáva na podanie daňových priznaní k dani z príjmov za minulý rok posledný deň. Termín na priznanie daní totiž uplynie v utorok 2. apríla. Finančná správa predlžuje v posledný deň lehoty na podanie daňových priznaní k dani z príjmov úradné hodiny na všetkých daňových úradoch, ich pobočkách a kontaktných miestach.

V utorok 2. apríla budú pracoviská daniarov prístupné od 8:00 do 19:00. Úradné hodiny upraví v posledný deň termínu na podanie daňových priznaní aj Slovenská pošta. Občania ako aj firmy budú môcť využiť predĺžené hodiny pre verejnosť na 108 poštách v rámci Slovenska.

Klienti pošty budú môcť využiť aj služby "nonstop“ pošty na Tomášikovej ulici v Bratislave, kde sa budú dať podať daňové priznania až do 24:00. Okrem tejto pošty budú v hlavnom meste predĺžené otváracie hodiny na ďalších štyroch poštách. "V Trnave budú tri pošty otvorené dlhšie, v Banskej Bystrici štyri a v Košiciach šesť pôšt. V Žiline a Prešove budú predĺžené otváracie hodiny na jednej pošte. Celý zoznam rozšírených otváracích hodín dňa 2. apríla 2013 je umiestnený na webovej stránke www.posta.sk," informovala Slovenská pošta.

Povinnosť podať daňové priznanie za minulý rok majú všetci daňovníci, ktorých zdaniteľné príjmy za rok 2012 presiahli 1 822,37 eura. Firmy a fyzické osoby si už v tomto roku nemôžu posunúť termín na podanie daňového priznania len na základe oznámenia. Výnimkou sú daňovníci, ktorých súčasťou príjmov sú aj príjmy plynúce zo zahraničia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu