Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daňové priznanie na poslednú chvíľu? Úrady predĺžia otváracie hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V posledný deň podávania daňových priznaní 2. apríla 2013 budú predĺžené otváracie hodiny na 108 pobočkách Slovenskej pošty (SP). Z toho niektoré budú otvorené až do polnoci.

"Pri vychádzaní zo skúseností z predchádzajúcich rokov budú nadštandardne otvorené pošty väčšinou v okresných a krajských mestách," informovala SP.

K predĺženiu úradných hodín pristúpili aj daňové úrady. Zámerom je vytvorenie adekvátnych podmienok na preberanie daňových priznaní, aby ich mohli daňové subjekty odovzdať v zákonnom termíne bez problémov. V posledný deň lehoty 2. apríla budú úrady otvorené od 8.00 do 19.00 h.

Podľa hovorkyne Finančného riaditeľstva (FR) SR Miroslavy Slemenskej zamestnanci pobočiek daňových úradov zbežne overia pri preberaní daňových priznaní aj to, či sú správne vyplnené. Stane sa tak v záujme odstránenia formálnych nedostatkov, ktoré sú častou príčinou chybovosti daňových priznaní.  Hovorkyňa FR však takisto upozornila, že zamestnanci finančnej správy nemôžu vykonať priamy písomný zásah do obsahu daňového priznania. "Každé doplnenie údaja v daňovom priznaní je povinný vykonať daňový subjekt," podotkla Slemenská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu