Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na daniach sa neoplatí zmýliť: Pozor na správne označenie platieb!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Daňovníci by pri platení daní nemali zabúdať na správne označovanie platieb. Upozorňuje na to Finančné riaditeľstvo SR, ktoré pripomína, že s účinnosťou od 1. januára minulého roka je daňový subjekt povinný platbu dane poukazovanú daňovému úradu odoslať na pridelené číslo účtu.

Ku každej platbe dane je pritom potrebné uviesť aj správny variabilný symbol. "Pri platbe dane z príjmov fyzickej a právnickej osoby na základe podaného daňového priznania za rok 2012 daňovník uvedie variabilný symbol 1700992012,“ informuje finančné riaditeľstvo.

Finančná správa daňovníkov ešte vlani upozorňovala, aby na svoje úhrady používali pridelené vlastné číslo účtu, ktoré bolo každému daňovému subjektu oznámené osobitným listom v závere roka 2011. Tzv. staré čísla účtov boli aktívne len do 31. decembra 2012. Od 1. januára 2013 daniari prijímajú úhrady len na účty štátnych príjmov zriadené v Štátnej pokladnici od 1. januára 2012.

Číslo účtu pre úhradu príslušnej dane sa skladá z predčíslia označujúceho druh dane, zo základného čísla účtu označujúceho daňový subjekt a z identifikačného kódu Štátnej pokladnice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu