Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SDKÚ obvinila Smer z kamufláže: Chce tak zakryť zvyšovanie nezamestnanosti!

Ivan Štefanec a Ľudovít Kaník
Ivan Štefanec a Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Slovensku podľa opozičnej SDKÚ-DS v žiadnom prípade nedošlo k zastaveniu rastu nezamestnanosti a už vôbec nie k poklesu. Vládna strana Smer-SD sa len hrá s číslami, aby vytvorila dojem, ktorý nezodpovedá realite. Na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR to vyhlásili poslanci SDKÚ-DS Ivan Štefanec a Ľudovít Kaník.

"Pravda je taká, že nezamestnanosť naďalej stúpa. Dochádza len k presúvaniu ľudí z jednej kolónky do druhej, aby sa opticky dosiahli lepšie čísla," uviedol Kaník. Podľa jeho slov je medzi tými, ktorí nemajú prácu, 30.000 ľudí označených ako práceneschopných. Zároveň z jedného mesiaca na druhý o 100 % narástol počet ľudí, ktorí sa zúčastňujú absolventskej praxe. Je ich spolu 10.000. "To sú ale všetko ľudia, ktorí nie sú zamestnaní," opísal Kaník.

Reagoval tak na najnovšie údaje o nezamestnanosti z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR. Podľa nich nezamestnanosť na Slovensku v januári tohto roka medzimesačne klesla o 0,09 percentuálneho bodu a dosiahla úroveň 14,71 %. Informoval o tom v utorok (19. 3.) minister práce Ján Richter (Smer-SD) a dnes to potvrdili aj oficiálne štatistiky ÚPSVaR.

"Smer sa pod tlakom neschopnosti vyrovnať sa s rastúcou nezamestnanosťou uchyľuje k rôznym kamuflážam, maskovaniu, hre s číslami a mäteniu ľudí," odôvodnil Kaník. Jeho kolega zo strany Štefanec vyzval vládu, že je načase prehodnotiť hospodársku politiku v oblasti daní, odvodov či pracovného práva. "Tak, aby nenarastal počet nezamestnaných, ale práve naopak," povedal Štefanec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu