Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pozor na škodlivú kozmetiku a detské krémy

ILUSTRAČNÉ FOTO
ILUSTRAČNÉ FOTO

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) na základe informácií upozorňuje na možný výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov v Slovenskej republike: Ide o krém a gél na zosvetlenie pokožky FAIR & WHITE EXCLUSIVE Whitenizer francúzskeho výrobcu Labo Derma.

Našla sa v ňom zakázaná látka hydrochinón, ktorá pri dlhodobom používaní spôsobí nerovnomernú pigmentáciu kože. Nebezpečná je aj EYE MASK POTATO - zemiaková maska na pokožku v okolí očí od gréckej firmy P. VAGIONI S.A., v ktorej našli priveľa mikroorganizmov.

Pozor si treba dať aj na detskú kozmetiku. Zvýšený počet mikroorganizmov a prítomnosť patogénneho mikroorganizmu Pseudomonas aeruginosa, ktorý môže spôsobiť zápal kože, slizníc a ucha zistili v detských krémoch s aloe vera, kamilkou, levanduľou, pantenolom a vitamínom E - BABY CREAM with aloe vera and camomile, BABY CREAM with Calendula, BABY CREAM with panthenol and vitamin E od ruskej firmy OOO Pervoje Reshenije.

Úrad verejného zdravotníctva varuje aj pred používaním laku na nechty Cm Nail Art Colour, výrobca Le Chat R&D, Spojené štáty americké. Našli v ňom dibutylftalát. Ten môže poškodiť nenarodené dieťa alebo plodnosť. Na tieto výrobky upozornili Slovensko z krajín Európskej únie. Vzhľadom na voľný pohyb tovaru v členských štátoch je možné, že sa vyskytujú aj na našom trhu, uviedol riaditeľ úradu Ivan Rovný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu