Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Programátori a právnici: Zarobíme až 40 000 mesačne

BRATISLAVA - To sú zamestnania! Programátori a právnici okrem advokácie a súdnictva by sa podľa štatistických údajov na svoj plat sťažovať nemali.

Mesačne totiž dostanú viac ako 20 000 korún, v prípade Bratislavy až dvojnásobok. V dnešnej časti seriálu o platoch Slovákov vám prinášame prehľad ich hrubých mesačných zárobkov v jednotlivých krajoch, ako aj reakcie niektorých z nich.

Ako programátor-analytik pracujem už pár rokov. Práca má baví, aj keď v nej trávim väčšinu svojho času. Na zárobok sa sťažovať nemôžem, mesačne dostanem v hrubom viac a k o 30 000 korún. Zatiaľ som slobodný, no uvidím, ako dokážem vyžiť, keď si založím vlastnú rodinu.
Peter z Bratislavy

Pracujem ako programátor v Michalovciach. Mám odpracovaných päť rokov. Môj plat činí 18 700 korún v hrubom, pričom základ z toho je 13 000 korún. Roboty je stále viac.
Čitateľ z Vranova

Som kvázi živnostníčka. Napriek tomu, že veľa pracujem, tri roky som nebola na dovolenke. Mám ešte dve zárobkovo nesamostatné deti, teda vyživovaciu povinnosť. Zarobila som 28 000 korún v hrubom, ale po vykonaní všetkých odvodov a poplatkov mi ostane 7 000 Sk. Klientela je neistá, zárobkovo slabá, a preto mi nemôže riadne zaplatiť. Zamestnať sa, ak máte nad štyridsať rokov, je nemožné, alebo za veľmi ponižujúcich podmienok. Platovo vás zaradia, ako keby ste zmaturovali. Priemerné zárobky tak nie sú objektívne, mali by sa robiť ináč.
Čitateľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu