Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Británia chce škrtnúť zo sociálnych príspevkov ďalších 10 mld. libier

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BIRMINGHAM - Britská vláda s cieľom znížiť rozpočtový schodok plánuje z financií na sociálne zabezpečenie skresať ďalších 10 miliárd libier (12,37 miliardy eur) ročne. Povedal to dnes britský minister financií George Osborne na zjazde Konzervatívnej strany v Birminghame. Povedal to dnes britský minister financií George Osborne na zjazde Konzervatívnej strany v Birminghame.

Minister dodal, že napriek recesii, ktorá obmedzila príjmy do štátneho rozpočtu z daní, neplánuje zmeniť pôvodne stanovený kurz. To znamená, že bude potrebné škrtať viac, než oznámila v roku 2010, pretože ozdravovanie ekonomiky je pomalšie, ako sa čakalo.

Jednou z možností je podľa neho limitovanie počtu detí, na ktoré vláda bude rodičom vyplácať prídavky. Ďalšou je obmedzenie príspevkov na bývanie pre ľudí do 25 rokov, takže mladí, ktorí si po škole nenájdu prácu, budú musieť zostať bývať u rodičov.

Rozpočet Británie na sociálne zabezpečenie je v tomto finančnom roku (2012/2013) stanovený na 207 miliárd libier. To predstavuje približne tretinu celkových výdavkov krajiny. Informovali o tom server BBC a agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu