Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lotyške s 10 deťmi sa v Británii máli: Dostáva 34 tisíc a pýta väčší dom!

(Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Slobodná lotyšská matka Linda Kozlovská (31) sa do Británie prisťahovala v roku 2008 aj s tromi deťmi, ale postupne sa jej klan rozrástol až na desať. Trojizbový dom, ktorý má v prenájme od súkromníka, jej tak už nestačí a od mestskej rady v Bostone v grófstve Lincolnshire žiada niečo väčšie. Na rôznych benefitoch pritom týždenne dostane až 654 libier (cca 815 eur).

"Žije so mnou desať detí. Som jediný dospelý človek. Napriek tomu, že sme na čakacej listine, stále zostávame tu. Nemajú pre nás dosť veľký dom. Chcem väčší. Nepáči sa mi to tu. Keď sme sa sem prisťahovali, bolo tu plno ploštíc," hovorí Linda, podľa ktorej museli dať matrace aj do obývačky, aby vytvorili väčší priestor na spanie.

Mladá upratovačka by však o peniaze nemala mať núdzu, keďže týždenne dostáva na deti prídavky vo výške 127 libier, ktoré spolu s ďalšími benefitmi tvoria sumu až 654 libier. Ročne jej tak Británia vypláca 34 tisíc libier, ktoré vysoko presahujú napríklad plat kvalifikovanej zdravotnej sestry (21 tisíc libier). V Lotyšsku by pritom dostala na jedno dieťa v prepočte iba 9,25 libry mesačne.

Na otázku, s koľkými mužmi svoje deti počala, odmietla Linda odpovedať. Najmladšie tri sa už však narodili v Británii, ostatné za ňou prišli z Lotyšska. Jej početný klan tvorí Russandra (16), Liene (13), Julian (12), Sandija (11), Marko (10), Janis (8), Diana (7) Rolands (4) a dvojčatá Edvard a Alan (3).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu