Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico: Ak EÚ nezvládne svoje výzvy, ťažko sa sústredí na regionálny rozvoj

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ak Európska únia (EÚ) nezvládne výzvy, ktoré stoja pred ňou, tak sa podľa slov predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer–SD) bude môcť veľmi ťažko sústreďovať na veci, ako je regionálny rozvoj.

"Slovenská vláda je za hlbšiu integráciu v rámci EÚ. Chceme si splniť domácu úlohu a potom sa môžeme sústreďovať viac na regionálny rozvoj, na ktorý sú všetky predpoklady. Pretože Slovensko dostane z európskych fondov (v nasledujúcom programovacom období - pozn.) ešte viac peňazí ako v rokoch 2007 až 2013," uviedol dnes na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave Fico po slávnostnom otvorení 52. ročníka kongresu ERSA (European Regional Science Association) zameraného na výmenu poznatkov a informácií o rozvoji regiónov.

"Pre Ekonomickú univerzitu má tento kongres mimoriadny význam. Európa sa dnes totiž stáva Európou regiónov. Vyrovnávanie rozdielov medzi regiónmi na Slovensku je kardinálnou otázkou pre budúcnosť ekonomického a sociálneho rozvoja SR," poznamenal rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Rudolf Sivák.

Informoval zároveň, že účastníci z viac ako 50 krajín v rámci kongresu ERSA predostrú mnohé veľmi aktuálne problémy a zároveň aj načrtnú ich riešenia. "Ide najmä o to, spojiť regionálny rast s ekonomickým rastom, a tým riešiť mnohé problémy, najmä z hľadiska vyrovnávania regionálnych rozdielov a rastu zamestnanosti," dodal Sivák s tým, že na bratislavskom kongrese ERSA sa zúčastňuje približne 600 účastníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu