Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Gašparovič podpísal daňové zákony, žiada ich skorú novelizáciu

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič s určitými výhradami podpísal viaceré daňové zákony súvisiace so štátnym rozpočtom na budúci rok.

"Prezident SR trval pri rokovaní s podpredsedom vlády a ministrom financií na novelizáciách zákonov a usmernení Ministerstva financií SR, s čím Ivan Mikloš súhlasil," informuje na svojej internetovej stránke prezidentská kancelária.

Zákon o spotrebnej dani z alkoholických nápojov by sa mal v budúcnosti novelizovať v časti zdanenia tichého fermentovaného nápoja, tzv. medoviny. Sadzba dane vzťahujúca sa na tento nápoj má byť pritom nulová. Meniť by sa mal aj zákon o dani z príjmov, a to vo vzťahu k odpisom hmotného majetku.

K novele zákona o spotrebnej dani z elektriny, uhlia a zemného plynu vydá zase ministerstvo financií usmernenie k ustanoveniam, podľa ktorých sa oslobodenie od tejto spotrebnej dane už nebude vzťahovať na uhlie, elektrinu a zemný plyn použité na výrobu tepla domácnosťou, ktorá nemá vlastný zdroj vykurovania v rodinnom dome alebo v byte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu