Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Eurozóna je pripravená poslať Grécku ďalšie peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Ministri financií eurozóny sú pripravení odsúhlasiť na svojom stretnutí na konci novembra kľúčovú tranžu pre Grécko v sume 8 mld. eur. Vyhlásil to stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy.

Po stretnutí s novým gréckym premiérom Loukasom Papademosom, ktorý zopakoval svoje odhodlanie realizovať všetky opatrenia týkajúce sa rozpočtu, ktoré požaduje EÚ a Medzinárodný menový fond (MMF), Van Rompuy povedal, že EÚ je pripravená pomôcť.

"Eurogroup by mala byť v pozícii, že bude súhlasiť s uvoľnením ďalšej šiestej tranže z gréckeho úverového programu," uviedol. Podľa neho je potrebné, aby všetky grécky politické strany podporili kroky vlády a vyzval všetky inštitúcie EÚ na splnenie svojich úloh ohľadom pomoci pre Grécko.

"Čo sa týka situácie v eurozóne, je jasné, že prechádzame náročným obdobím," povedal Van Rompuy a zároveň dodal, že všetky inštitúcie EÚ preto musia využiť svoje právomoci s rešpektovaním svojich mandátov a pomôcť zabezpečiť obnovenie dôvery, stability, rastu a tvorbu pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu