Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Žilinská KIA zamestná tisíc nových ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TEPLIČKA NAD VÁHOM - Závod automobilky Kia v Tepličke nad Váhom pri Žiline spustí začiatkom budúceho roka tretiu pracovnú zmenu. Pre žilinský ale i ostatné regióny to znamená tisícky nových pracovných miest.

„Tretiu zmenu plánujeme spustiť v prvom kvartáli budúceho roku. Plánujeme vytvoriť 1 000 pracovných miest priamo v našom závode a samozrejme na to by boli naviazané ďalšie tisícky pracovných miest u našich dodávateľov v rámci Slovenska,“ uviedol hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Automobilka tretiu zmenu potrebuje, v budúcom roku očakáva zvýšenie celkového objemu výroby. „Je to aj vďaka tomu, že nám rastie dopyt a zároveň nám prichádzajú nové modely. V tomto roku to bude Kia Venga a budúci rok príde úplne nový model. Očakávame záujem o nový model a teda aj zvýšenie výroby v porovnaní s týmto rokom. Tým pádom je pre nás potrebné, aby sme spustili tretiu zmenu,“ vysvetlil Dvořák. Nových ľudí bude kórejská automobilka potrebovať do všetkých výrobných prevádzok od zvarovne, lisovne či lakovne až po motoráreň a montáž.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov aj motorov pre osobné automobily bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva viac ako tritisíc ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách - päťdverový cee’d, kombi cee’d_sw a trojdverový športový pro_cee’d ako aj športovo-úžitkový model Kia Sportage. Spoločnosť Kia Motors Slovakia aktuálne patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 870-tisíc vozidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu