Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trnavská PSA nevyrába už štvrtý deň, zamestnanci sú doma

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën už štvrtý pracovný deň nevyrába a všetci zamestnanci z výroby sú doma. Dôvodom je výpadok dodávok dôležitých dielcov od zahraničného dodávateľa.

"Napriek mobilizácii a úsiliu celej skupiny PSA sa nám nepodarilo zabrániť niekoľkodňovému zastaveniu výroby. Prvá ohlásená odstávka bola naplánovaná na tri pracovné dni - piatok, pondelok a utorok, ale vzhľadom k tomu, že problémy u dodávateľa pretrvávajú, zastavili sme výrobu aj dnes (v stredu, pozn. red.) a v piatok 16. septembra,“ povedala hovorkyňa automobilky Ivana Pavelková. Zamestnanci podľa jej vyjadrenia nebudú mať krátenú mzdu, dostanú aj mesačnú kolektívnu odmenu. Pokračuje aj nábor na tretiu zmenu, v júli 2012 pribudne 800 nových pracovných miest.

Chýbajúcimi dielcami sú bezpečnostné skrutky pre montáž náprav vozidiel, na ktoré má automobilka len jediného dodávateľa. O výrobe na budúci týždeň sa rozhodne v nedeľu popoludní. Výroba v automobilke stála aj v auguste, vtedy pre celozávodnú dovolenku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu