Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Volkswagen chce na Slovensku minúť vyše miliardu eur: Aj na výskum!

Pribudne vyše 1000 pracovných miest
Pribudne vyše 1000 pracovných miest

BRATISLAVA - Nemecká automobilka Volkswagen vraj chce na Slovensku výrazne zainvestovať. Podľa týždenníka Trend chystá investíciu za 1,1 miliardy eur do výrazného rozšírenia zvarovacích kapacít. Mala by sa stať jednou z najvýznamnejších fabrík automobilky.

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi majú dokonca nastať veľké stavebné zmeny. Zbúranú zvarovňu má nahradiť nová s výrazne vyššou kapacitou. Firma zverejnila svoj zámer v štúdii pre posúdenie vplyvov na životné prostredie. Oficiálne sa automobilka zatiaľ k investícii bližšie nevyjadrila.

Po plnom nábehu výroby by už na budúci rok mal závod Volkswagenu zvárať 1100 karosérií denne, čo podľa odhadu TRENDU predstavuje najmenej tri štvrtiny plnej dennej výroby. Zvarovňa má obsahovať desať zvarovacích liniek rôznej veľkosti a komplexnosti. Automobilka na nich bude lisovať dielce podlahy, bočné dielce, nadstavbu kabíny, hliníkové kapoty a blatníky a v hale pobeží aj montážno-dokončovacia linka. Malo by tak vzniknúť 1200 nových pracovných miest.

Ako prvá na Slovensku by mala mať aj výskumné centrum. To by malo mať na starosti výskum nových technológií zvárania, metód spájania ocele a nových dielcov. Stredisko by malo začínať vývojom blatníkov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu