Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

V Poprade otvorili priemyselný park, stavia sa aj v Kežmarku

POPRAD/KEŽMAROK - Nový priemyselný park, v ktorom nájde prácu 850 ľudí, dnes otvorili v popradskej mestskej časti Matejovce. ČTK o tom informovala hovorkyňa primátora mesta Zuzana Pojedincová.

Už na budúci týždeň by mala v parku spustiť prevádzku talianska spoločnosť Global Garden Products, ktorá zamestná asi 550 pracovníkov pri výrobe záhradných kosačiek a ešte v novembri začne s produkciou plastových výliskov pre automobilky a výrobcov bielej techniky spoločnosť LPH.

Výstavba priemyselného parku s rozlohou takmer 91.000 metrov štvorcových stála necelých 200 miliónov korún pričom 150 miliónov Sk sa Popradu podarilo získať z Európskej únie. "Mesto sa podieľalo na výstavbe sumou okolo 40 miliónov korún," spresnil primátor Popradu Anton Danko.

Podľa primátora sa doposiaľ podarilo prenajať dve tretiny plochy priemyselnej zóny. Vedenie mesta však rokuje aj s ďalšími investormi, ktorí by mali park v blízkej budúcnosti zaplniť, poznamenal primátor.

Pod Vysokými Tatrami vzniká i ďalšia priemyselná zóna. V priemyselnom parku Pradiareň v Kežmarku by malo získať prácu okolo 3000 ľudí. Základný kameň parku v okrese s viac ako 20-percentnou nezamestnanosťou položili dnes predstavitelia mesta a investičnej agentúry SARIO. Dokončený by mal byť v júni budúceho roku.

Podľa primátora Kežmarku Igora Šajtlavu chce mesto v prvej etape pripraviť pozemok s rozlohou 8,7 hektára. Na budúci rok by sa podľa neho mala rozbehnúť výstavba výrobných hál pre firmy Treves a Hengstler, ktoré plánujú zamestnať spolu 1400 ľudí. Mesto Kežmarok získalo na výstavbu parku 82 miliónov korún od ministerstva hospodárstva. Ďalších 24 miliónov Sk za výkup pozemkov zaplatili z vlastných zdrojov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu